Wat is er te doen in de regio? (2024)

Wat is er te doen in de regio? (1)

Agenda

Algemeen 233 keer gelezen

Zomerfair Plantage

Brielle - Op 29 juni wordt er weer een gezellige zomerfair georganiseerd bij Careyn de Plantage! De zomerfair wordt dit jaar zowel binnen als buiten georganiseerd. Om een groot en divers aanbod van artikelen aan te kunnen bieden hebben zij ook ondernemers uit de buurt uitgenodigd om bij hen op de fair te komen staan. De opbrengst van de deelnemers van Careyn komt ten goede aan de bewoners van de Plantage. Hiervan worden activiteiten georganiseerd en wordt er materiaal aangeschaft. Er is livemuziek, een rad van fortuin, snuisterijen en kramen met kleding & sieraden, woonaccessoires, curiosa, diverse lekkernijen en nog veel meer! U kunt een lot kopen bij de oldtimers, de winnaar krijgt een kopje koffie aangeboden en een rit in een prachtige oldtimer! U komt toch ook? Adres: Plantageweg 4, 3232 LE Brielle Datum: 29 juni Aanvang: 10.00 uur Einde: 16.00 uur.

Welzijn Ouderen

Brielle - In de zomer is het vaak een stillere periode voor ouderen in onze gemeente. Er is van alles te doen maar niet iedereen kan zomaar overal heen, laat staan meedoen. In Het Bolwerk zijn ook in juli en augustus genoeg activiteiten om bij aan te sluiten. Is het voor u moeilijk om zelfstandig naar Het Bolwerk te komen? Neem dan contact op om gebruik te maken van hun vervoer. Wat is er zoal te doen deze zomer? Op maandag is er het Odensehuis met een mooi en gevarieerd programma, dinsdagmiddag kunt u aansluiten bij de activiteitenmiddag, woensdag is er de Zomertour. Donderdagochtend zijn er ook weer allerlei activiteiten in Het Odensehuis, denk aan gym, gesprekken met Mantelzorgers, een lekker lunch en nog veel meer. Vrijdagochtend kunt u terecht in de Teken- en schildergroep, loop gerust eens binnen om te kijken wat de tekengroep allemaal voor moois maakt. En op vrijdagmiddag (onevenweken) kunt u gezellig kaarten (klaverjassen of jokeren). Om deze activiteiten mogelijk te maken zijn ze natuurlijk afhankelijk van hun trouwe vrijwilligers. Deze vrijwilligers willen ook wel eens vakantie, dus ze kunnen wat extra ondersteuning gebruiken. Wat zoeken ze zoal: vrijwilligers voor vervoer, administratieve ondersteuning, gastvrouwen, mensen die willen helpen bij een maaltijd bereiden en mensen die er gewoon zijn voor een ander, denk hierbij aan het Maatjesproject. Wilt u aansluiten bij één van de activiteiten of wilt u meer informatie over vrijwilligerswerk? Neem dan contact op met Welzijn Ouderen: telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9.30 en 13.00 uur of per mail; welzijnouderen@catharina.nl

De Brielse Huiskamer

Brielle - De Brielse Huiskamer gaat verhuizen naar het oude Rode Kruisgebouw aan de St.Catharijnehof! En wel op 30 juni aanstaande. De inloop is van 14 uur tot 18 uur. Per 1 juli zijn ze dan geopend van maandag t/m vrijdag van 10 tot 17uur en zaterdag en zondag van 14 uur tot 17 uur. De huiskamer draait op enthousiaste vrijwilligers. Zij zijn nog op zoek naar meer gastvrouwen of gastheren die het leuk vinden om viste te ontvangen en een luisterend oor willen zijn voor hun gasten. De Brielse huiskamer is een plek voor iedereen die behoefte heeft aan sociaal contact en het leuk vind om op visite te gaan en een bakje koffie met iemand wil drinken of iets wil vieren of zin heeft in een potje sjoelen of darten of wil puzzelen. Het is een sociale ontmoetingsplek voor iedereen van Voorne aan Zee. Een plek waar geluk nog heel gewoon is!

Rondvaart en wandeling

Brielle - De Stichting Fluisterboot Voorne Putten organiseert in samenwerking met de Stichting Gidsengroep Brielle rondvaarten met aansluitend een stadswandeling door de historische stad Brielle. Tijdens de rondvaart vertelt een gids het een en ander over het ontstaan van het meer en de geschiedenis van de omgeving. Daarna leiden de Brielse gidsen je rond door de stad Brielle en vertellen vele wetenswaardigheden en anekdotes over deze oude Hollandse stad. De rondvaart duurt ongeveer anderenhalfuur en de stadswandeling idem. Beleef deze culturele rondvaart en stadswandeling mee en geniet van deze unieke combinatie van het varen op het Brielse meer en de stadswandeling door Brielle. Namens beide stichtingen ben je van harte welkom, om samen met hen de geschiedenis van Brielle en het Brielse opnieuw te ontdekken. En wel op 1en 15 juli, 12 en 26 augustus en 1 september. Nadere info: [//rondvaart.info]rondvaart.info. Ticketprijs: € 15,00

Concert

Rockanje - Op zondag 30 juni aanstaande is er een concert van een projectkoor in het gebouw van het apostolisch genootschap in Rockanje aan de Esdoornstraat 1. Aanvang 14.00 uur, entree gratis. Het programma omvat zowel klassieke als populaire muziek.

Orgelconcerten

Brielle - Op maandag 1 juli, aanvang 20.15 uur zal het wekelijkse orgelconcert in de Sint Catharijnekerk te Brielle worden gegeven door Evan Bogerd. De toegang bedraagt 10 euro inclusief koffie en thee na afloop. Op zaterdag 29 juni, aanvang 16.00 uur wordt in de Catharijnekerk een inloop orgelconcert gegeven door Casper Struijk, toegang gratis met collecte na afloop.Een programmaboekje met info wordt uitgereikt. Op zaterdag 6 juli, aanvang 14.00 uur zal eveneens in de Sint Catharijnekerk te Brielle de jaarlijkse zomerexpositie worden geopend door Dr. Rehwinkel. In de maanden juli en augustus zijn beelden en schilderijen te zien van Bram Lems en Elma van ‘t Hof tijdens de openingsuren van de kerk, maandag tot en met zaterdag 10.30 uur tot 16.30 uur en zondag 12.00 uur tot 16.00 uur. De activiteiten worden georganiseerd door de Culturele Commissie Sint Catharijne, Brielle.

Risoluto bij Duinhuisjes

Rockanje - Komend weekend belooft het prachtig weer te worden. Een goede aanleiding om aan het museum De Duinhuisjes een bezoek te brengen. Dat kan op zaterdag 29 juni tijdens een normale openstelling. Natuurlijk ook zondag 30 juni, dan komt tevens accordeon vereniging RISOLUTO voor een muzikale voorstelling. Vorig jaar hadden ze al heel veel warme weken gehad, dat valt dit jaar wat tegen. Maar de voorspellingen worden beter, dus zij gaan uit van een heel mooi zonnige muzikale zondag. Doordat de huisjes zijn gebouwd van half steens blijven zij heel lang koel. De huisjes moeten een tijd in de zon staan wil het binnen aangenaam worden. U kunt dit zelf ervaren, wanneer u een bezoek brengt aan het mooie museum.

Dat kan op zaterdag & zondag van 13:30-16:30 uur aan de Duinstraat 18, 3235 NK Rockanje. Toegangsprijs voor volwassenen aan het museum bedraagt € 5,00 p.p. Kinderen t/m 3 jaar gratis en kinderen vanaf 4 t/m 12 jaar € 2,50 p. kind Leden van de Historische Vereniging WV kunnen gratis naar binnen.

Het weekend daarop zaterdag 6 juli en zondag 7 juli tijdens de Levende Geschiedenis gaan ze wassen op de manier zoals dat vroeger ging, Zet deze datums alvast in uw agenda, zodat u er niets van mist.

Telefoon tijdens opening 0181-301110 of anders belt u Lida Stoof 06-27650780. Verdere informatie en de evenementen tijdens het seizoen kunt u vinden op: www.hvwv.nl

Wat is er te doen in de regio? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Kerri Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6116

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kerri Lueilwitz

Birthday: 1992-10-31

Address: Suite 878 3699 Chantelle Roads, Colebury, NC 68599

Phone: +6111989609516

Job: Chief Farming Manager

Hobby: Mycology, Stone skipping, Dowsing, Whittling, Taxidermy, Sand art, Roller skating

Introduction: My name is Kerri Lueilwitz, I am a courageous, gentle, quaint, thankful, outstanding, brave, vast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.